Luna Design Company
Luna Design Company
Luna Design Company

Wij maken lijsten van teruggewonnen hout

sinds 1996
Reclaiming resources

Reclaiming Resources

Empowering people

Empowering People

Preserving beauty

Preserving Beauty

Wat is een teruggewonnen houten fotolijst?

Over Luna Designs

Luna Designs maakt met de hand fotolijsten en fotolijsten in shabby-chic stijl van teruggewonnen hout.

Bij Luna Designs hechten we veel belang aan het behoud van het originele patina van het teruggewonnen hout dat we kopen, en het unieke karakter van onze vintage lijsten weerspiegelt deze passie.

Van het dek van een schip, een oud geschilderd plafond of een antiek hek, elk stuk hout dat gebruikt wordt om een distressed houten fotolijst te maken, vertelt zijn eigen verhaal. De houten lijsten voor onze shabby chic fotolijsten worden zorgvuldig opgeslagen en verwerkt op onze boerderij in de Karoo, ten noorden van Kaapstad. De droge omstandigheden van de Karoo halfwoestijn zorgen ervoor dat het hout en de oude verf goed bewaard blijven voordat er een mooie rustieke teruggewonnen houten fotolijst van wordt gemaakt.

Elke strook hout wordt zorgvuldig geselecteerd en voorbereid alvorens er een unieke fotolijst in vintage-look van wordt gemaakt. Elk fotolijstje wordt in twee stappen gefumigeerd door middel van een hitte- en chemische behandeling. Daarna gaat het terug naar Kaapstad om gereinigd en gepolijst te worden, zodat de oude verf goed bewaard blijft. Na dit proces zijn onze Luna Designs fotolijsten klaar om verpakt en verzonden te worden naar onze distributiekanalen over de hele wereld.
Luna Designs picture frame
mark-brian-fanner-luna-designs

De oprichters

Brian & Mark Fanner

In 1996 richtten de broers Mark en Brian Fanner Luna Designs op met de bedoeling duurzame banen te creëren in een arbeidsintensieve industrie.

Sindsdien produceert hun bedrijf handgemaakte rustieke fotolijsten van gerecycled hout. Elke fotolijst is gemaakt met veel aandacht voor detail in een eigentijdse industriële stijl die goed past bij moderne en shabby chic interieurs.

Productie

DE MENSEN VAN LUNA DESIGNS

Bij Luna Designs heerst een sfeer van respect en vertrouwen, zonder discriminatie. Onze managementstijl is verantwoordelijk en ondersteunend.

Onze werknemers ontvangen een vast salaris en alle voordelen die de Zuid-Afrikaanse arbeidswetgeving voorschrijft, waaronder betaalde vakantiedagen, ziekteverlof en andere voordelen.

Het massieve teruggewonnen hout dat gebruikt wordt om hoogwaardige frames te maken wordt vaak geleverd door daklozen en werklozen die het teruggewonnen hout verzamelen in Kaapstad en omgeving. Luna Designs betaalt deze leveranciers rechtstreeks voor het hout in plaats van gebruik te maken van tussenpersonen.
 • wood-used-for-luna-designs-rustic-picture-frames
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
"Luna Designs zet zich in voor economische, sociale en milieudoelstellingen.
Door efficiënt massief hout te recycleren tot prachtige fotolijsten in vintage stijl, dragen we niet alleen bij tot afvalvermindering, maar geven we ook veel mensen hoop voor de toekomst."

Mark Fanner
Oprichter

Ideeën voor het ontwerpen van fotowanden

De Petersburgse ophanging

Petersburg, waarvan de naam teruggaat op de rijkelijk behangen muren van de Hermitage van Sint-Petersburg, verwijst naar een bijzonder dichte opstelling van schilderijlijsten.

Deze reiken vaak tot aan het plafond en de lijsten hangen zeer dicht op elkaar. De Petersburgse ophanging (ook wel salonophanging genoemd) ziet er eenvoudig uit, maar er komt heel wat planning bij kijken.

Het is belangrijk om de "georganiseerde chaos" te handhaven bij het ophangen van foto's en fotolijsten in de Sint-Petersburgstijl. Wij adviseren een afstand van 4 tot 10 cm tussen elke fotolijst binnen een fotowand.
 • gallery-wall-hanging-template-4cm
 • gallery-wall-hanging-template-6cm
 • gallery-wall-hanging-template-8cm
 • gallery-wall-hanging-template-10cm

Hoe je een galeriemuur samenstelt

 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 1
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 2
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 3
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 4
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 5
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 6
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 7

Herinneringen aan de mooiste momenten van het leven

Een fotolijst van gerecycled hout van Luna Designs is niet alleen geschikt voor foto's.

led-zeppelin-live-1970

Wat te doen in een fotolijst van teruggewonnen hout

Voor het inlijsten van interessante voorwerpen in een houten fotolijst zijn er talloze mogelijkheden en kun je je creativiteit de vrije loop laten bij het inlijsten van onconventionele en unieke voorwerpen. Er zijn tal van unieke ideeën om een voorwerp in een houten fotolijst van Luna Designs te plaatsen. Als het een speciaal plekje in je hart heeft, waarom lijst je het dan niet in in een Luna Designs rustieke fotolijst en geef je het de speciale muurruimte die het verdient? Misschien is uw huis al versierd met muurkunst en kunstwerken en wilt u het een beetje opleuken. Maar het is niet zo eenvoudig om unieke ideeën te vinden voor een distressed houten fotolijst - u moet niet alleen bedenken welke voorwerpen echt iets voor u betekenen, maar ook welke kunstwerken goed zouden staan in een Luna Designs fotolijst aan de muur.

Hieronder vindt u enkele ideeën en inspiratie voor wanddecoratie in uw woonkamer, werkkamer of slaapkamer.

Al deze ideeën met een fotolijst van Luna Designs staan niet alleen leuk in uw eigen huis, maar zijn ook unieke cadeaus voor vrienden en familie! Fotolijsten zijn ontworpen om een speciaal kunstwerk, een persoonlijke foto of iets dat u koestert te tonen en te bewaren. Waarom zou je deze speciale momenten niet delen en ze mooie herinneringen geven? Of u nu op zoek bent naar een unieke fotolijst voor thuis of een cadeautip om met iemand te delen, hier zijn meerdere manieren om een houten lijst van Luna Designs uitstekend te gebruiken!
What to put in picture frames

Favoriete boekomslagen

Boekomslagen zijn meestal kunstwerken op zich, dus waarom ze niet inlijsten in een fotolijst van Luna Designs, ze aan je muur hangen en herinnerd worden aan je favoriete literatuur.

Handgeschreven brieven

Handgeschreven items zijn bijzonder persoonlijk en uniek. Vintage brieven of postkaarten kunnen zelfs een ouderwetse en verweerde look hebben en veel persoonlijkheid uitstralen. In een fotolijst van Luna Designs in vintage stijl zal de nostalgie zeker toeslaan.
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Uw foto's

Kleur, zwart-wit of sepia... uw foto's in een fotolijst van Luna Designs zien er fantastisch uit! Zachte beelden (mensen, landschappen en alles wat geen "harde" randen heeft) raden we aan in meer verweerde lijsten. Architectuur en minder "zachte" beelden zien er beter uit in meer homogene fotolijsten.

Botanische tekeningen

Een poster van een botanische tekening staat prachtig in een fotolijst van gerecycled hout van Luna Designs. Door het massieve recuperatiehout van onze fotolijsten komt de tekening binnenin echt tot leven.
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Vintage tekeningen

Vintage technische tekeningen van auto's, scooters, schepen en vliegtuigen zien er prachtig uit in een houten fotolijst. Als je deze afbeeldingen niet bij de hand hebt, zijn er een aantal bibliotheken waar je ze kunt downloaden - vaak zelfs gratis.

Memorabilia in een vintage frame

Zoek in je lades naar een dierbare herinnering die je jaren geleden tijdens een onvergetelijk concert hebt opgepikt en kijk hoe die eruitziet in een rustiek houten fotolijstje van Luna Designs. Het rockt!
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Vintage kaarten

Er zijn een aantal websites die vintage kaarten te koop aanbieden. Google maar eens op vintage kaarten en je vindt een overvloed aan aanbieders. Dus of het nu je eigen stad is, een droombestemming of gewoon een mooie oude kaart, deze vintage kaarten zien er absoluut geweldig uit in Luna Designs vintage lijsten.
De mooiste woondecoratie voor u of iemand anders kan vaak gecreëerd worden met de meest ongewone afbeeldingen en voorwerpen. Het leukste aan het inlijsten van voorwerpen in een echt uniek fotolijstje van Luna Designs is dat er geen vaste richtlijnen zijn; u bepaalt zelf wat u inlijst en hoe u dat doet. Misschien heeft u al voorwerpen in huis die in een fotolijst van Luna Designs ingelijst moeten worden.

Muurkleuren voor uw woonkamer

Fotolijsten van Luna Designs doen het geweldig goed als ze op een gevelsteen of een sterk gekleurde muur worden opgehangen.

 • brick wall in a living room
 • olive wall colours for a living room
 • light blue wall colours for a living room
 • Turquoise wall colours for a living room
 • Teal wall colours for a living room
 • dark blue wall colours for a living room
 • dark grey wall colours for a living room
 • mustard wall colours for a living room

Framemaat, fotomaat, duidelijke afmeting - wat is het verschil?

Bij Luna Designs worden de fotolijstformaten genoemd naar het beeldformaat; een A4 fotolijst is bijvoorbeeld een formaat waar een A4 (29,7 x 21,0 cm) foto in past. Het formaat van de lijst is 42 x 34 cm en de vrije afmeting is 27,7 x 19 cm.
Barnwood rustic frame sizes

1.

Framemaat

We hebben het hier over de buitenafmetingen van de fotolijst. Deze afmetingen staan los van de afmetingen van de foto.

2.

fotomaat

De afmeting van de foto is meestal gelijk aan het 3mm glas of de achterplaat van de fotolijst. In het geval van Luna Designs oude houten fotolijsten wordt ongeveer 1 cm van elke zijde van de foto bedekt door de fotolijst.

3.

duidelijke afmeting

De heldere afmeting bepaalt de afmeting waarop het licht valt, d.w.z. de afmeting van wat u daadwerkelijk van de foto kunt zien nadat deze is ingelijst.

Lijstformaten en hoe we deze gebruiken in onze productbeschrijving

Frame formats and sizes
Formaat
Beschrijving
Afmeting
A3
A3
420 x 297mm
A3Q
A3 Vierkant
297 x 297 mm
A3S
A3 Panorama
420 x 210 mm
A4
A4
297 x 210 mm
A4Q
A4 Vierkant
210 x 210 mm
A4S
A4 Panorama
297 x 148 mm
A5
A5
210 x 148 mm
A5Q
A5 Vierkant
148 x 148 mm
A5S
A5 Panorama
210 x 105 mm
A6
A6
148 x 105 mm
A6Q
A6 Vierkant
105 x 105 mm
rethink.photos - generate income as a photographer on commission based sales.

RETHINK PHOTOS - DE TOOL DIE AFTER SALES INKOMSTEN GENEREERT VOOR FOTOGRAFEN

Als fotograaf kunt u nu uw klanten uitnodigen om hun recente familie-, huwelijks- of andere opnames te laten inlijsten in fotolijsten van Luna Designs. Wij doen het afdrukken, het inlijsten en de logistiek - u int de commissie. Elke verkochte lijst genereert een commissie-inkomen voor u.
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
ONTDEK RETHINK PHOTOS
crossmenu