Luna Design Company
Luna Design Company
Luna Design Company

Vi tillverkar bildramar av återvunnet trä

Sedan 1996
Reclaiming resources

Reclaiming Resources

Empowering people

Empowering People

Preserving beauty

Preserving Beauty

Vad är en bildram av återvunnet trä?

Om Luna Designs

Luna Designs tillverkar för hand bildramar och fotoramar i shabby-chic-stil av återvunnet virke.

Vi på Luna Designs är hängivna till att bevara den ursprungliga patinan på det återvunna träet vi köper, och den unika karaktären hos våra vintageramar återspeglar denna passion.

Oavsett om det är från ett fartygs däck, ett gammalt målat tak eller ett antikt staket, berättar varje träbit som används för att tillverka en distressed wood fotoram sin egen historia. Trälisterna som samlas in till våra shabby chic fotoramar lagras och bearbetas omsorgsfullt på vår gård i Karoo, norr om Kapstaden. De torra förhållandena i Karoos halvöken gör att träet och den gamla färgen bevaras väl innan de tillverkas till en vacker rustik återvunnen träbildram.

Varje träremsa är noggrant utvald och förberedd innan den tillverkas till en unik bildram med vintage-look. Varje bildram gasas i en tvåstegsprocess som omfattar både värme och kemisk behandling innan den återvänder till Kapstaden för att rengöras och poleras, vilket garanterar att den gamla färgen förblir välbevarad. Efter denna process är våra Luna Designs rustika bild- och fotoramar redo att packas och skickas till våra distributionskanaler runt om i världen.
Luna Designs picture frame
mark-brian-fanner-luna-designs

Grundarna

Brian & Mark Fanner

1996 grundade bröderna Mark och Brian Fanner Luna Designs med avsikt att skapa hållbara jobb i en arbetsintensiv bransch.

Sedan dess har deras företag tillverkat handgjorda rustika fotoramar av återvunnet trä. Varje fotoram är tillverkad med stor omsorg om detaljerna i en modern industriell stil som passar bra till moderna och shabby chic-inredningar.

Tillverkning av ramar

Personalen på Luna Designs

På Luna Designs råder en arbetsatmosfär som präglas av respekt och förtroende och som är fri från diskriminering. Vår ledarstil är ansvarsfull och stödjande.

Våra anställda får en fast lön och alla de förmåner som föreskrivs i sydafrikansk arbetsrätt, inklusive betald semester, sjukledighet och andra förmåner.

Det massiva återvunna trä som används för att skapa högkvalitativa ramar kommer ofta från hemlösa och arbetslösa som samlar in det återvunna träet i Kapstaden och dess omgivningar. Luna Designs betalar dessa leverantörer direkt för träet i stället för att använda sig av mellanhänder.
 • wood-used-for-luna-designs-rustic-picture-frames
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
 • luna-designs-rustic-picture-frames-members-of-staff
"Luna Designs har åtagit sig att uppfylla ekonomiska, sociala och miljömässiga mål.
Genom att effektivt återvinna massivt trä för att skapa vackra fotoramar i vintagestil kan vi inte bara bidra till att minska avfallet, utan också ge många människor hopp om framtiden."

Mark Fanner
Grundare

Idéer för att utforma bildväggar

ST. PETERSBURG HÄNGANDE

Petersburgs hängning, vars namn går tillbaka till de överdådigt hängda väggarna i Eremitaget i S:t Petersburg, syftar på en särskilt nära placering av bildramar.

Dessa sträcker sig ofta upp till taket och bildramarna hänger mycket tätt intill varandra. Petersburg-hängningen (även kallad salongshängning) ser enkel ut, men det krävs mycket planering för att skapa en sådan design.

Det är viktigt att behålla det "organiserade kaoset" när man hänger upp tavel- och fotoramar i S:t Petersburg-stil. Vi rekommenderar ett avstånd på mellan 4 och 10 cm mellan varje fotoram inom en bildvägg.
 • gallery-wall-hanging-template-4cm
 • gallery-wall-hanging-template-6cm
 • gallery-wall-hanging-template-8cm
 • gallery-wall-hanging-template-10cm

Hur man skapar en gallerivägg

 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 1
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 2
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 3
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 4
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 5
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 6
 • How to curate a gallery wall - Luna Designs Rustic Frames 7

Minnen av livets bästa stunder

En distressed wood fotoram från Luna Designs passar inte bara för foton.

led-zeppelin-live-1970

Vad ska man lägga i en distressed wood bildram?

När det gäller att sätta in intressanta saker i en bildram i trä finns det otaliga möjligheter och du kan verkligen låta din kreativitet flöda när det gäller att rama in okonventionella och unika föremål. Det finns många unika idéer för att placera ett föremål i en Luna Designs träfotoram. Om det har en speciell plats i ditt hjärta, varför inte rama in det i en rustik fotoram från Luna Designs och ge det den speciella väggplats det förtjänar? Kanske är ditt hem redan prytt med väggkonst och konstverk och du vill bara krydda det lite. Men det är inte så lätt att hitta unika idéer för en distressed träbildram - du måste inte bara tänka på vilka föremål som verkligen betyder något för dig, utan också vilka konstverk som skulle se bra ut i en Luna Designs-bildram på väggen.

Här är några idéer och inspiration för att skapa väggdekor i ditt vardagsrum, hemmakontor eller sovrum.

Alla dessa idéer där du använder en fotoram från Luna Designs ser inte bara bra ut i ditt eget hem, utan är också unika gåvor till vänner och familj! Fotoramar är utformade för att visa upp och bevara ett speciellt konstverk, ett personligt foto eller något du värdesätter. Varför inte dela dessa speciella ögonblick och ge dem vackra minnen? Oavsett om du letar efter en unik affischram för ditt hem eller en presentidé att dela med någon, finns här flera sätt att använda en Luna Designs träram på ett utmärkt sätt!
What to put in picture frames

Favoritbokomslag

Bokomslag är oftast konstverk i sig. Varför inte rama in dem i en bildram från Luna Designs, hänga upp dem på väggen och bli påmind om din favoritlitteratur.

Handskrivna brev

Handskrivna föremål är särskilt personliga och verkligt unika. Vintagebrev eller vykort kan till och med ha ett gammaldags och vittrat utseende och ha mycket personlighet. Om du placerar dem i en Luna Designs-bildram i vintagestil kommer nostalgin garanterat att slå in.
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Dina foton

Färg, svartvitt eller sepia... dina bilder i Luna Designs fotoramar kommer att se helt fantastiska ut! Vi rekommenderar mjuka bilder (människor, landskap och allt som inte har "hårda" kanter) i mer väderbitna ramar. Arkitektur och mindre "mjuka" bilder ser bättre ut i mer homogena fotoramar.

Botaniska teckningar

En affisch med en botanisk teckning ser helt fantastisk ut i en fotoram av återvunnet trä från Luna Designs. Tack vare det massiva återvunna träet som används till våra fotoramar kommer teckningen inuti verkligen till liv.
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Vintage-ritningar

Tekniska vintagedragningar av bilar, skotrar, fartyg och flygplan ser fantastiska ut i en bildram av gammalt trä. Om du inte har dessa bilder till hands finns det ett antal lagerbildsbibliotek där dessa kan laddas ner - ofta till och med gratis.

Memorabilia i en vintage ram

Kolla dina lådor efter ett kärt minne som du plockade upp på en oförglömlig konsert för alla dessa år sedan och se hur det ser ut i en rustik träbildram tillverkad av Luna Designs. Det är häftigt!
What to put in picture frames
What to put in picture frames

Vintagekartor

Det finns ett antal webbplatser som erbjuder vintagekartor till salu. Googla bara på vintagekartor så borde du hitta ett överflöd av leverantörer. Så oavsett om det är din hemstad, ett drömresmål eller bara en vacker gammal karta, ser dessa vintagekartor helt fantastiska ut i Luna Designs vintagestugor i förnärmat trä.
Den bästa heminredningen för dig eller någon annan kan ofta skapas med de mest ovanliga bilderna och föremålen. Det finaste med att rama in föremål i en verkligt unik Luna Designs fotoram är att det inte finns några fastställda riktlinjer; du bestämmer själv vad som ska ramas in i varje fotoram och hur den ska utformas. Kanske har du redan föremål hemma som borde ramas in i en Luna Designs-fotoram.Väggfärger för ditt vardagsrum

Väggfärger för ditt vardagsrum

Luna Designs fotoramar fungerar otroligt bra när de hängs upp på en vägg i tegel eller en starkt färgad vägg.

 • brick wall in a living room
 • olive wall colours for a living room
 • light blue wall colours for a living room
 • Turquoise wall colours for a living room
 • Teal wall colours for a living room
 • dark blue wall colours for a living room
 • dark grey wall colours for a living room
 • mustard wall colours for a living room

Ramstorlek, bildstorlek, klart mått - vad är skillnaden?

På Luna Designs är bildramsformaten namngivna efter bildstorleken; en A4-fotoram är till exempel ett format som passar en A4-bild (29,7 x 21,0 cm). Ramstorleken är 42 x 34 cm och det tydliga måttet är 27,7 x 19 cm.
Barnwood rustic frame sizes

1.

RAMSTORLEK

Här talar vi om bildramens yttermått. Dessa mått är oberoende av bildens storlek.

2.

BILDENS STORLEK

Bildstorleken är vanligtvis densamma som bildramens 3 mm glas eller bakplatta. När det gäller Luna Designs gamla träramar täcks ca 1 cm av varje sida av bilden av bildramen.

3.

KLART MÅTT

Den klara dimensionen definierar den dimension som ljuset faller på, dvs. dimensionen för vad du faktiskt kan se av bilden efter att den har ramats in.

Ramformat och hur vi använder dessa i vår produktbeskrivning.

Frame formats and sizes
Format
Beskrivning
Dimension
A3
A3
420 x 297mm
A3Q
A3 Kvadrat
297 x 297 mm
A3S
A3 Panorama
420 x 210 mm
A4
A4
297 x 210 mm
A4Q
A4 Kvadrat
210 x 210 mm
A4S
A4 Panorama
297 x 148 mm
A5
A5
210 x 148 mm
A5Q
A5 Kvadrat
148 x 148 mm
A5S
A5 Panorama
210 x 105 mm
A6
A6
148 x 105 mm
A6Q
A6 Kvadrat
105 x 105 mm
rethink.photos - generate income as a photographer on commission based sales.

RETHINK PHOTOS - VERKTYGET SOM GENERERAR INKOMSTER EFTER FÖRSÄLJNING FÖR FOTOGRAFER

Som fotograf kan du nu bjuda in dina kunder att få sina senaste familje-, bröllops- eller andra bilder inramade i Luna Designs fotoramar. Vi sköter tryckning, inramning och logistik - du tar ut provisionen. Varje såld ram genererar en provisionsbaserad inkomst för dig.
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
 • Choosing the right photo frames for your images
UPPTÄCKA RETHINK PHOTOS
crossmenu